Cu totii ne dorim o casa ideala, in care sa ne simtim minunat. Casa perfecta este aceea care ne reflecta personalitatea si care ne gazduieste in cele mai frumoase momente din viata noastra. De aceea ne simtim obligati sa oferim familiei noastre un mediu cat mai placut si mai atragator, pentru a putea petrece impreuna momente de calitate.

Cele mai frumoase amintiri se pot petrece chiar in jurul semineului pe peleti. Este un loc calduros si placut, in care in zilele de iarna toti membrii se aduna pentru a depana amintiri, pentru a spune povesti, pentru a juca diferite jocuri sau pentru alte activitati. Dar, termosemineul nu are doar rol estetic ci si practic.

Un termosemineu pe peleti bun va incalzi fiecare camera, distribuind in mod eficient caldura in intreaga locuinta. Mai mult decat atat, incalzeste apa calda pentru confort termic superior cu costuri reduse in sezonul rece.

Sunt doar cateva dintre avantajele care fac termosemineele pe peleti atat de atragatoare. Drept urmare, nu putini sunt cei care sunt interesati de costurile necesare pentru constructia unui semineu pe peleti.

Atunci cand iti doresti un termosemineu pe peleti trebuie sa ai in vedere mai multe detalii importante: cosul de fum, sistemul de semineu dar si designul sau. Despre toate acestea vom vorbi si noi in randurile urmatoare.

Cosul de fum al semineului pe peleti

La fel ca in cazul centralelor pe peleti sau pe lemne, cosul de fum joaca un rol foarte important iar de aceea ar trebui sa aiba o calitate cat mai buna. Practic, atunci cand alegi cosul de fum pentru termosemineul pe peleti, va trebui sa alegi un model cat mai calitativ, pentru a garanta astfel siguranta in functionare a semineului dar si un radament superior.

Pentru a constientiza importanta unui cos de fum de calitate, mentionam faptul ca in Romania ard peste 2000 de case in fiecare an, doar din cauza unui cos de fum de proasta calitate sau instalat gresit.

Termosemineu Extra 25 KW ALB

Cat costa un cos de fum bun?

Ei bine, exista o multime de detalii importante. Inaltimea, materialul dar si diametrul cosului sunt detalii care stabilesc pretul cosului de fum. Un sistem complet de evacuare a fumului poate avea un pret care sa depaseasca 1000 de euro, atata timp cat este de cea mai buna calitate. Iar in acest pret nu intra si manopera, care poate ajunge pana la 500 de euro.

Semineul in sine

Semineul vine la randul sau cu costuri consistente. Pretul depinde foarte mult de forma termosemineului dar si de dimensiunile sale. Este important sa stabilesti inca de la bun inceput daca doresti sa iti cumperi un termosemineu deja pregatit pentru functionare sau sa iti construiesti unul de la 0.

Daca optezi pentru ultima varianta, atunci va trebui sa te pregatesti sa suporti unele costuri foarte consistente.

Doar pretul pentru constructia unui focar poate trece usor de 2.500 de euro, in timp ce restul materialelor pot ajunge la randul lor pana la 1000 de euro. In ceea ce priveste manopera, nici aceasta nu este mai accesibila. La randul sau, poate fi de pana la 2000 de euro, in functie de dificultatea lucrarii.

Termosemineu Extra 25 KW ALB

Luand in calcul faptul ca va trebui sa pui calitatea pe primul loc, atunci este foarte probabil ca in final, atunci cand tragi linie, sa concluzionezi faptul ca ai platit foarte mult pentru constructia termosemineului pe peleti.

In oferta magazinului nostru vei gasi doar termoseminee pe peleti construite folosindu-se cele mai sigure materiale, dar si sanatoase in acelasi timp. De asemenea, punem accent pe rezistenta termosemineelor construite, astfel incat acestea sa aiba o durata de viata cat mai mare.

Inainte de toate, trebuie sa garantezi focarului aer din exterior, deoarece in caz contrar acesta va consuma oxigenul din camera, ceea ce poate fi foarte periculos.

Design

Designul este un detaliu foarte important. Practic, datorita designului se fac remarcate termosemineele pe peleti. Nimic nu e mai placut decat sa vezi focul arzand, ceea ce constituie o atmosfera foarte relaxanta.

Este important ca designul termosemineului achizitionat sa se poata incadra cu usurinta in decorul camerei dar si a intregii locuinte. In caz contrar, va parea in plus, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

Vrei un semineu modern, rustic sau elegant? Exista o multime de designuri pentru termoseminee iar de aceea va trebui sa stabilesti inca de la bun inceput care este stilul pe care il preferi. Iti propui ca semineul sa fie imbracat in marmura sau in caramida? Si in acest sens va trebui sa pui calitatea pe primul loc.

Si aici costurile pot ajunge pana la 1000 de euro.

3 sfaturi care garanteaza o functionare corecta a termosemineului

  1. Alege corect peletii pentru foc. Acestea ar trebui sa fie din lemn de esenta tare iar umiditatea sa nu fie mai mare de 20%.
  2. Pentru intretinerea termosemineului va trebui sa folosesti mereu cele mai bune solutii si unelte.
  3. Ai grija sa cureti in mod frecvent termosemineul de cenusa dar si grilele din interior. In ceea ce priveste cosul de fum, acesta ar trebui verificat cel putin de doua ori pe an si curatat ori de cate ori este nevoie.

Te invitam sa descoperi oferta noastra de termoseminee pe peleti si cu siguranta vei obtine un pret foarte avantajos!

Lasă un răspuns

Call Now Button