Asa cum o spunem deseori aici pe blog, cosum de fum reprezinta o componenta foarte importanta a sistemului de incalzire. Indiferent ca folosesti o centrala pe peleti sau un termosemineu, fara un cos de fum de calitate randamentul nu va fi foarte ridicat. Mai mult decat atat, riscurile cresc considerabil atunci cand alegi sa folosesti un cos de fum improvizat sau de proasta calitate.

Atunci cand vorbim despre termoseminee pe peleti, cosul de fum este considerat a fi la fel de important precum semineul in sine. Iar un argument foarte solid in acest sens poate fi numarul mare de incendii care au loc in fiecare an in Romania din cauza cosurilor de fum.

Putem observa cu usurinta faptul ca termosemineele si sistemele de incalzire in general s-au schimbat enorm in ultimii ani. Practic, s-a obtinut un randament din ce in ce mai bun, insa randamentul mare vine si cu o mica problema: evacuarea gazelor produse in timpul arderii. Practic, cosul de fum trebuie sa fie de calitate si rezistent ca sa poata face fata tuturor provocarilor precum:

Iata asadar cateva motive pentru care ar trebui sa optezi pentru un cos de evacuare a fumului cat mai bun si cat mai sigur. Recomandarea noastra este sa optezi pentru un model cu tubulatura ceramica din samota, care sa dispuna si de izolatie din vata minerala bazaltica.  

Am nevoie de un cos de fum profesional?

O buna evacuare a gazelor de ardere este necesara nu numai pentru performantele termosemineelor ci si din motive de siguranta. Practic, atunci cand gazele de ardere se ridica pe cos, se vor raci si astfel se produce condensul. Acest condens poate fi foarte acid, ceea ce va duce la aparitia unor coroziuni pe peretii cosului. In cazul unui cos profesional, acesta va fi numaidecat izolat termic, iar astfel cosul de fum este protejat.

De asemenea, un cos de fum profesional mai este recomandat si pentru a imbunatati randamentul termosemineului. In schimb, un cos de proasta calitate nu va putea garanta arderea completa a combustibilului, ceea ce va duce la patrunderea fumului in locuinta dar si la aparitia depunerilor pe peretii cosului de fum. In acest caz se poate produce autoaprinderea, ceea ce este foarte periculos.

De ce sa alegi un cos de fum profesional?

Ei bine, exista o multime de motive iar in randurile urmatoare iti vom prezenta doar cateva dintre cele mai importante:

Cateva sfaturi pentru un cos de fum bun

Un cos de fum va garanta performante superioare atata timp cat se respecta anumite cerinte. Iata cateva dintre acestea:

Acestea fiind spuse, te invitam sa descoperi oferta noastra de termoseminee pe peleti sigure si de cea mai buna calitate!

Lasă un răspuns

Call Now Button