intretinere termoșemineu

De ce iese fum atunci cand folosesti termosemineul

Sa iti incalzesti casa folosind un termosemineu poate fi o solutie minunata. Este un sistem de incalzire pe care probabil ca nu l-ai mai intalnit pana acum, iar asta deoarece imbina designul placut datorat de liniile foarte moderne precum si de spectacolul arderii focului cu performantele ridicate pentru incalzire, obtinand astfel un sistem de incalzire cum toti si-ar dori sa aiba.

Dar, nu putem ignora problemele care pot aparea atunci cand utilizezi un termosemineu. Iar asta deoarece este posibil sa intampini anumite probleme, mai ales daca termosemineul nu este intretinut corespunzator, iar despre una dintre ele ne-am propus sa discutam si noi. Inainte insa trebuie sa specificam faptul ca de cele mai multe ori problemele apar in urma unei utilizari si exploatari necorespunzatoare a termosemineului.

In acest articol vom vorbi despre prezenta fumului in timpul functionarii termosemineului. Astfel, daca si tu ai probleme cu fumul, acest articol ti-ar putea fi de mare ajutor.

De ce iese fum? Iata cateva cauze posibile:

Cosul de fum este prea mare

Una dintre principalele cauze care pot duce la aparitia fumului este un cos de fum prea mare.

Astfel, atunci cand montezi termosemineul trebuie sa soliciti ajutorul unor profesionisti care sa efectueze o lucrare conform indicatiilor producatorului. Sunt foarte importante atat diametrul interior cat si inaltimea cosului de fum. Acestea se stabilesc in functie de termosemineul folosit dar si de necesarul de tiraj.

Sunt multe si cazurile in care iese fum din cauza prezentei aerului fals in cosul de fum, mai ales daca acesta este din caramida si nu a fost construit corespunzator.

Exista si alte cazuri care implica direct cosul de fum. Una dintre ele este lipsa unei bune etansari la conexiunea cosului de fum cu cel de evacuare a gazelor.

Cosul de fum trebuie, de asemenea, curatat in mod frecvent astfel incat tirajul sa fie cat mai bun, iar fumul sa fie evacuat fara probleme.

Curentii de aer

Curentii de aer pot fi o alta cauza care duce la aparitia fumului in timpul functionarii termosemineului pe peleti. In acest caz, va trebui sa construiesti un cos de fum mai inalt sau chiar sa il dotezi cu o palarie care are rolul de a proteja cosul de curentii de aer.

Combustibilul utilizat

Alegerea combustibilului este, de asemenea, foarte importanta si ar trebui sa beneficieze de toata atentia ta. In general, ar trebui sa eviti combustibilul cu un grad de umiditate ridicat. Acesta cauzeaza, la randul sau, aparitia fumului si a depunerilor, ceea ce iti doresti cu siguranta sa eviti.

Comanda doar peleti de cea mai buna calitate, iar astfel vei putea evita fumul suparator in timpul utilizarii termosemineului, cenusa sau alte depuneri. Vei reusi astfel sa iti pastezi termosemineul in cele mai bune conditii, ceea ce iti va aduce foarte multa satisfactie.

Acestea fiind spuse, daca ai probleme cu fumul in utilizarea termosemineului cu peleti, sfaturile din acest articol ti-ar putea fi de ajutor. De asemenea, mai poti solicita ajutorul unui specialist in termoseminee, care ar putea descoperi mai usor cauza pentru care iese fum atunci cand iti incalzesti casa folosind acest superb mod de incalzire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button