Lucruri pe care sa le ai in vedere inainte de a-ti cumpara un termosemineu

Cu totii ne dorim costuri cat mai reduse pentru utilitati, iar debutul sezonului rece vine de cele mai multe ori cu cheltuieli mai multe pentru incalzire.

Prin urmare, cautam cele mai ieftine solutii de incalzire, care sa ne garanteze confort termic cu costuri cat mai reduse. Iar termosemineele pe peleti pot fi o astfel de optiune.

Doar ca nu poti alege orice termosemineu, cu speranta ca este solutia pe care o cautai. De aceea ti-am pregatit mai multe sfaturi cu ajutorul carora iti va fi mult mai usor sa alegi cel mai bun termosemineu pe peleti pentru tine. Iata asadar care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti cumperi un termosemineu:

Spatiu

Spatiul de care dispui reprezinta unul dintre primele detalii pe care trebuie sa le ai in vedere. Iar asta deoarece trebuie ca termosemineul sa dispuna de spatiul necesar atat pentru o buna ventilatie dar si pentru a evita incalzirea excesiva a unor obiecte din apropiere.

Termosemineele din oferta noastra nu au insa dimensiuni foarte mari si pot fi amplasate cu usurinta in orice decor, asa ca ii vei gasi locul cu usurinta.

De asemenea, atunci cand alegi un termosemineu, ar trebui sa ai in vedere faptul ca de cele mai multe ori 1 kw inseamna capacitatea de a incalzi o suprafata de pana la 10-12 mp. Alegand puterea corecta, cu siguranta nu te vei trezi cu un termosemineu mult prea mare pentru spatiul pe care trebuie sa il incalzesti.

Ai nevoie de un sistem de evacuare

Toate sistemele de incalzire pe baza de combustibil solid au nevoie de un sistem de evacuare. Prin urmare, este si cazul termosemineelor pe peleti din oferta noastra. Acestea au nevoie de un sistem de evacuare al gazelor cat mai eficient, astfel incat randamentul sa fie cat mai bun si totodata nivelul de siguranta inspirat sa fie cat mai inalt.

De asemenea, trebuie sa te ocupi in mod frecvent de curatarea sistemului de evacuare al gazelor arse, precum este cosul de fum, de exemplu.

Alegerea combustibilului

Un alt detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere este costul combustibilului. Iar asta deoarece cu siguranta iti doresti sa reduci cat mai mult costurile pentru incalzire, caz in care cea mai ieftina si independenta varianta este reprezentata de peleti.

Chiar daca trebuie sa faci o investitie initiala in achizitia termosemineului pe peleti, investitia va fi amortizata mult in timp prin economiile pe care le vei face pentru caldura.

Nevoile pe care termosemineul trebuie sa le satisfaca

De ce iti cumperi un termosemineu? Ai nevoie de apa calda, de caldura sau pur si simplu din motive decorative? Stabilind acest detaliu iti va fi cu siguranta mult mai usor sa gasesti cel mai potrivit termosemineu pentru tine.

Termosemineele noastre combina avantajele unui semineu cu cele ale unei centrale, fiind astfel o optiune ideala pentru orice locuinta.

Intretinere

Iar in final, va mai trebui sa te gandesti si la intretinerea termosemineului. Este un detaliu important, desi in ultimul timp lucrarile de intretinere ale termosemineelor au fost automatizate, astfel incat acestea au acum o ardere curata iar in urma lor raman foarte putine depuneri.

Cu toate acestea, pentru a asigura o eficienta cat mai ridicata, trebuie sa te ocupi in mod frecvent de curatarea specializata a intregului sistem o data la 6 luni. In acest sens, mai poti alege si serviciile unui expert in executarea de lucrari de intretinere pentru termoseminee.

Acestea fiind spuse, speram ca sfaturile noastre sa iti fie de cat mai mare ajutor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button