După cum bine probabil știi deja, centrale-seminee.ro se ocupă cu comercializarea de sisteme de încălzire pe bază de peleți. De fapt, sistemele noastre de încălzire pot fi considerate cu ușurință cele mai bune sisteme de încălzire care folosesc peleți pentru a oferi confort termic.

Și, chiar dacă peleții reprezintă deja un tip de combustibil popular, sunt încă multe persoane care nu cunosc prea multe informații despre acest tip de combustibil solid.

De aceea, în acest articol am decis să vorbim iarăși despre peleți. Știm că lucrurile pe care le vom împărtăși cu voi vor fi bine primite, iar de aceea venim în mod constant cu noi informații.

Ce sunt peleții?

Dacă nu știi ce sunt peleții, atunci ar trebui să știi că vorbim despre deșeuri lemnoase care au fost deshidratate iar mai apoi comprimate până când au atins o densitate energeică dublă spre deosebire de lemnul verde. Mai exact, peleții suferă un proces de uscare forțată, iar mai apoi cu ajutorul unui liant sunt presați și li se oferă o anumită formă.

Mai mult decât atât, peleții sunt considerați a fi un tip de combustibil ecologic. Au dimensiuni cuprinse între 3 și 5 cm iar umiditatea lor este mai mică de 8%. Puterea calorică este cea care surprinde, fiind de aproximativ 4500kcal/kg. Este deci un tip de combustibil eficient și curat.

Din ce sunt realizați peleții?

Pentru fabricarea peleților se pot folosi o mulțime de materiale. Cel mai adesea se optează pentru folosirea unor resturi lemnoase dar la fel de bine se pot folosi și paie sau alte resturi vegetale. În funcție de materialele folosite poate fi nevoie, sau nu, de aditivi pentru lipirea lor.

De ce să folosești peleți pentru încălzire?

Ei bine, există o mulțime de motive iar noi știm cel mai bine asta. Iată câteva dintre cele mai importante avantaje de care te vei bucura încălzindu-ți casa cu ajutorul unui termoșemineu:

Iar lista cu avantaje ar putea continua la nesfârșit. Totuși, te poți convinge că peleții reprezintă alegerea ideală pentru încălzirea casei tale, folosind unul dintre termoșemineele noastre.

Verifică oferta de pe site-ul nostru și alege sistemul de încălzire care te încântă cel mai mult!

Call Now Button