În momentul în care trebuie să alegi între centrale și șeminee va trebui să iei în calcul mai multe aspecte foarte importante, după cum urmează:

Spre deosebire de șeminee, centralele ocupă mai puțin spațiu. Asta înseamnă că atunci când te ocupi de alegerea metodei de încălzire pentru casa ta, tot ce trebuie să faci este să ții cont de faptul că ambele tipuri de surse de încălzire ocupă un anumit spațiu. Un șemineu va avea nevoie și de un coș special sau de modificări structurale aduse casei, astfel încât să poate funcționa. Din acest punct de vedere, centrala este mai ușor de utilizat și de amplasat în casă, chiar și atunci când camerele au dimensiuni mici. Nu este deloc greu să găsești o centrală nici măcar pentru apartamentele de bloc minunscule.

Centrala este un obiect metalic de obicei rectangular, care nu atrage privirea prin nimic și are scop pur utilitar. Șemineul pe de altă parte este acel ceva care va face camera în care este amplasat diferită și foarte specială. Prin urmare, îți recomandăm să alegi de fiecare dată cea mai bună variantă care să te ajute să obții rezultatele dorite rapid și foarte eficient. Astfel, este mult mai ușor să obții atât un aspect interesant pentru casa ta, cât și un mediu absolut fabulos, care să completeze stilul general al camerei și care să te ajute să ieși în evidență.

Cu toții știm cum arată un șemineu, deci va trebui să iei în primul rând în calcul faptul că șemineul tău va avea un coș central prin care să elibereze fumul. De aceea, atunci când vrei să pui șeminee în camerele de bloc, singura varianta este aceea de a utiliza variante electrice pentru că nu vei putea modifica structural clădirea. Din acest punct de vedere, șemineul, indiferent de cât de frumos ar fi nu se va potrivi chiar oriunde și acest aspect trebuie luat în calcul de la primul contact.

O centrală poate consuma mai puțin decât un șemineu și va încălzi toată casa. Centralele funcționează din acest punct de vedere mai eficient decât un șemineu, având în vedere faptul că șemineele încălzesc de cele mai multe ori doar o singură cameră. Ține cont de faptul că șemineele sunt însă mult mai călduroase și efectul lemnelor care ard este mult mai plăcut decât cel al caloriferelor calde.

Poveștile la gura sobei, respectiv a șemineului, sunt momente magice din viața oricărei persoane. Centrala este din acest punct de vedere o piesă pur utilitară, în jurul căreia nu ai ce să faci decât să o lași să funcționeze și să găsești alte activități de făcut. Iarna în fața unui șemineu este o iarnă de poveste, dar dacă nu ai spațiu pentru șemineu nu ar trebui să regreți pentru că poți monta unul electric și poți adăuga o centrală de bună calitate.

Lasă un răspuns

Call Now Button