Termoșemineele Kenda sunt apreciate pentru performanțele lor remarcabile dar și pentru numărul mare de avantaje pe care le oferă tuturor celor care le aleg pentru încălzirea locuinței. Cu toate acestea, nu vei beneficia de toate aceste avantaje atât timp cât nu folosești peleți de calitate. Acesta este motivul pentru care în acest articol vom aborda subiectul alegerii peleților pentru termoșemineu având calitatea în prim plan.

Oferta de peleți este tot mai bogată de la un an la altul, așa că șansele de a alege un produs slab calitativ sunt destul de mari. Descoperă din rândurile următoare care sunt aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cumperi peleți pentru sistemul tău de încălzire pe bază de combustibil solid!

Alegerea peleților pentru termoșemineu – care sunt cei mai buni peleți?

Dacă deții un termoșemineu Kenda, cel mai probabil îți dorești și tu să afli care sunt cei mai buni peleți pe care îi poți folosi pentru alimentarea sa. Ei bine, dorința ta este mai mult decât justificată! Folosirea unor peleți de calitate superioară va garanta, în primul rând, un randament maxim. Mai mult decât atât, folosind peleți de calitate bună, vei evita o mulțime de probleme tehnice.

Dar, înainte de a-ți spune cum se aleg peleții de calitate, ar trebui să lămurim mai întâi ce sunt peleții.

Pentru a ști ce cumperi, ar trebui să știi că peleții sunt realizați prin comprimarea rumegușului din lemn, folosindu-se un procedeu mecanic. Altfel spus, peleții se obțin din diferite resturi lemnoase din natură, motiv pentru care pot fi etichetați ca fiind un combustibil ecologic ce nu face rău mediului înconjurător.

Cum îți dai seama dacă peleții sunt de calitate, sau nu? Culoarea peleților îți poate spune multe despre calitatea lor.

Inspectează peleții și asigură-te că au o culoare consistentă și totodată că au dimensiuni uniforme, că nu sunt rupți și nici să nu conțină praf. De asemenea, la deschiderea pachetului cu peleți ar trebui să te întâmpine un miros de lemn natural.

Mai mult decât atât, mai poți avea în vedere și verificarea clasei peleților. Din acest punct de vedere, îți recomandăm să ai în vedere peleții din clasa A1EN+. Cu siguranță prețul peleților clasificați astfel este mai mare, însă costurile vor fi amortizate de randamentul superior de care peleții vor da dovadă în timpul arderii.

Folosind astfel de peleți pentru termoșemineul tău, ai garanția unei funcționări în condiții optime, beneficiind apoi de numeroase avantaje. Vei obține mai multă căldură cu mai puțini peleți, va rezulta o cantitate mai mică de cenușă în urma arderii și totodată vor fi mai puține noxe.

În schimb, peleții de proastă calitate vin ambalați în mod necorespunzător, fără a include detalii despre clasa din care fac parte, numărul de calorii sau cantitatea de cenușă rămasă după combustie. Lipsa fișei tehnice de pe sacul de peleți ar trebui să îți ridice semne de întrebare.

Nu alege peleții doar în funcție de preț, ci mai ales de calitate! Nu uita că o calitate superioară a peleților oferă un consum mai bun de combustibil, deci vei folosi mai puțini peleți iar astfel prețul se va dovedi a fi chiar avantajos. În schimb, în cazul peleților de proastă calitate vei folosi cantități mai mari pentru încălzire, fără a beneficia de un randament prea bun.

Cel mai ușor mod de verificare a calității peleților este introducerea acestora în apă. Aceștia nu ar trebui să lase reziduuri iar peleții nu ar trebui să plutească, ci să se ducă la fund.

Lasă un răspuns

Call Now Button