Încălzirea cu peleți oferă multe avantaje, fiind la fel de confortabilă ca încălzirea cu lemn și totodată ecologică datorită combustibilului neutru în CO2. La fel ca în cazul încălzirii pe gaz sau pe motorină, o sobă cu peleți oferă, de asemenea, mult confort datorită aprinderii sale automate.

Avantajele unui sistem de încălzire pe bază de peleți

Reglarea temperaturii, programarea și control de la distanță

În funcție de modelul selectat, puteți regla temperatura cu o telecomandă sau cu un termostat de cameră.

Unele modele pot fi programate sau operate zilnic sau chiar lunar prin mesaje text sau aplicații mobile.

Sistemele de încălzire pe peleți încep să ardă și să-ți încălzească locuința fără ca tu să faci nimic, în funcție de programul selectat.

Eficiență de până la 90% și chiar mai mult

Eficiența uneui termoșemineu pe peleți poate fi de până la 90% sau chiar mai generoasă. Cu alte cuvinte, doar 10% din energia generată de peleți se pierde în coș.

Aceasta este mai mult mare decât în cazul folosirii unui sistem clasic de încălzire pe bază de lemne, cu o eficiență de numai 40 până la 50% (60 până la 80% pentru sobele recente de înaltă eficiență) și mult mai mult decât un foc deschis, cu o eficiență de 5 până la 15%.

Fără coș de fum

O sobă pe peleți este echipată cu un sistem activ de extragere a fumului (prin sistemul de suflare). Prin urmare, nu este necesar să se prevadă un coș special, deoarece gazele de ardere pot fi suflate într-un coș de fum existent.

Fumul poate fi extras și prin intermediul unui tub subțire obișnuit (8 cm diametru) care trece orizontal printr-un perete exterior, chiar și atunci când este îndoit.

Autonomie de la 12 la 36 de ore

Sistemele de încălzire pe bază de peleți au, de regulă, o autonomie de aproximativ 12 ore la putere maximă. Aceasta înseamnă că sistemul trebuie umplut manual o dată sau de două ori pe zi. Sau chiar mai rar, deoarece acesta trebuie rareori să funcționeze la capacitate maximă. La o putere de 30%, autonomia poate ajunge până la 36 de ore.

Combustibil convenabil și ieftin

Peleții sunt relativ ieftini în comparație cu alți combustibili, iar prețul lor a rămas stabil în ultimii ani.

Aceștia sunt livrați în saci de 15 kg (care costă între 4 și 5 euro pe sac), care sunt ușor și compact de depozitat. Mai mult, sunt întotdeauna gata de utilizare. De asemenea, pot fi livrate în vrac cu cisterna.

Un sistem de încălzire pe bază de peleți poate fi cu umplut cu 1,5 până la 2,5 saci de peleți. Consumul depinde de mărimea și izolația camerei de încălzit, de timpul de încălzire și de temperatura dorită.

Bilanț neutru de carbon

Peleții provin din Europa și, uneori, chiar din Canada. Sunt fabricați din rumeguș, produs al industriei prelucrării lemnului (mobilier, paleți, cherestea etc.).

Dacă pădurile din care provine lemnul sunt gestionate în mod durabil, echilibrul de carbon al arderii peleților este zero. Acest lucru se datorează faptului că cantitatea de carbon emisă în timpul arderii este aceeași cu cantitatea de carbon absorbită de copac în timpul creșterii sale.

Call Now Button