Tot mai multe persoane aleg sa foloseasca un termosemineu pentru incalzire in sezonul rece, iar motivele acestei alegeri sunt usor de inteles.

Inainte de toate, poate fi principalul punct de atractie intr-o incapere, designul termosemineelor din oferta noastra fiind unul inedit, iar impreuna cu spectacolul garantat de arderea peletilor poate constitui o imagine foarte placuta si relaxanta.

Dar, nu este de ignorat nici potentialul termosemineelor pe peleti pentru incalzire. Incalzirea cu combustibil solid a evoluat foarte mult, arderea peletilor fiind astfel eficientizata la maxim. Prin urmare, termosemineele pe peleti se bucura de toate aceste noi inovatii.

Astfel, termosemineul nu reprezinta o atractie doar din punct de vedere al designului ci si datorita capacitatii sale de asigura caldura iarna cu costuri minime si un randament inalt.

Pentru ca iti punem la dispozitie cele mai bune termoseminee pe peleti cu ajutorul carora poti constitui o atmosfera superba in locuinta ta dar si pe care le poti folosi pentru a-ti incalzi casa cu costuri minime, ti-am pregatit mai multe sfaturi practice pentru utilizarea corecta a termosemineului. Respectandu-le, te vei bucura de un randament maxim al arderii peletilor dar si de un sistem de incalzire durabil si eficient!

Alege combustibilul cu grija!

Atunci cand iti cumperi peletii pentru termosemineu, va trebui sa alegi doar peleti de cea mai buna calitate. Niciodata sa nu folosesti alte tipuri de combustibil solid, asa cum deseurile de exemplu sau lemnele de foc. Acest lucru poate duce la defectarea termosemineului, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

In cazul in care folosesti combustibil nerecomandat de producator, multe dintre componentele termosemineului pot avea de suferit. Astfel, iti recomandam sa eviti cat mai mult resturile de lemn si alte materiale pe care consideri ca ai putea sa le introduci in termosemineu. Practic, chiar daca initial ti se poate parea ca faci economie de combustibil, costurile pentru reparatia posibilelor defectiuni pot fi foarte mari.

Obiectivul tau: pastreaza o umiditate cat mai scazuta!

Umiditatea este cel mai mare dusman al sistemelor de incalzire. Iar asta deoarece obiceiul unor persoane de a folosi combustibil cu un grad ridicat de umiditate poate provoca o multime de probleme. De regula, peletii vin gata impachetati si cu un grad de umiditate minim, insa depozitarea lor necorespunzatoare poate duce la aparitia problemelor.

Practic, iti recomandam sa pastrezi mereu umiditatea peletilor sub 15-20%, sau chiar mai mica. Iar daca nu ai conditiile necesare pentru a pastra peletii in cea mai buna stare, atunci ar trebui sa nu achizitionezi o cantitate mare de peleti.

Cu cat peletii au mai multa umiditate, cu atat temperatura arderii va fi mai mica, va aparea mai multa funingine dar si alte depuneri in camera de ardere, pe tevi sau in cosul de fum. Nu numai ca randamentul scade ci exista si sansa de autoaprindere.

Cosul de fum trebuie verificat frecvent

Cosul de fum este foarte important pentru o buna functionare a sistemului de incalzire. De aceea ar trebui sa il verifici in mod frecvent si totodata sa il cureti ori de cate ori este nevoie. Astfel, nu numai ca garantezi sistemului de incalzire un bun randament, ci totodata scazi considerabil riscurile producerii unui incendiu.

Foloseste doar solutii recomandate de producator

Nu poti folosi chiar orice solutie pentru a curata termosemineul. In acest sens, trebuie sa te consulti cu producatorul termosemineului pe peleti, pentru a-ti oferi sfaturi utile pentru curatarea semineului pe peleti.

Acestea fiind spuse, speram ca sfaturile noastre iti vor fi de mare ajutor in utilizarea termosemineeleor pe peleti.

Lasă un răspuns

Call Now Button