avantaje și dezavantaje peleți

Avantajele și dezavantajele încălzirii cu peleți

Multe persoane iau în calcul folosirea unui sistem de încălzire pe peleți, dar nu sunt convinse că reprezintă un pas pe care merită să-l facă fără a sta prea mult pe gânduri. Pentru a le facilita alegerea pe care sunt nevoiți să o facă, ne-am hotărât ca în acest articol să vorbim despre avantajele și dezavantajele încălzirii pe peleți.

Doar privind aceste două aspecte te poți convinge dacă peleții reprezintă o idee bună, sau nu, pentru încălzirea casei tale. Sperăm, așadar, ca următoarele informații să vă fie cât mai utile:

Avantajele încălzirii cu peleți

Înainte de toate, să începem cu partea pozitivă, anume cu avantajele pe care sistemele de încălzire cu peleți le pot oferi. Te-ai întrebat vreodată care sunt avantajele de care te poți bucura alegând un sistem de încălzire pe bază de peleți?

În primul rând, ar trebui să te gândești doar la faptul că depozitarea peleților este foarte ușor de realizat. Iar dat fiind faptul că nu puține sunt persoanele care întâmpină probleme din punct de vedere al spațiului de care dispun pentru depozitarea lucrurilor, acest avantaj poate fi detaliul care face diferența. Gândește-te doar că poți depozita peleții cu ușurință în o mulțime de locuri pe care le ai la dispoziție și sigur te vei convinge că merită să cumperi chiar acum un termoșemineu pe peleți.

Apoi, un alt avantaj oferit de sistemele de încălzire pe peleți este chiar randamentul pe care îl oferă în timpul funcționării. Atât timp cât vei alege un sistem de încălzire cu peleți de bună calitate, randamentul poate ajunge până la 96%. Drept urmare, ar trebui să cumperi acum o centrală Kenda dacă vrei și tu acest randament.

Poți folosi un coș de fum cu diametru mai redus, între 80 și 100 mm, așa că riscurile producerii unui incendiu sunt aproape inexistente.

Sunt trei dintre cele mai importante avantaje pe care un sistem de încălzire pe bază de peleți ți le poate oferi. Dar care să fie dezavantajele?

Dezavantajele sistemelor de încălzire pe peleți

Există și câteva dezavantaje pe care trebuie să le ai în vedere. În primul rând, află că nu poți folosi peleți de proastă calitate. Dacă o vei face, atunci nu vei avea parte de un randament prea bun și totodată o mulțime de defecțiuni s-ar putea produce. Asta înseamnă că trebuie să investești în peleți de bună calitate, care au un preț mai mare.

Instalarea trebuie făcută ca la carte! Dacă vei colabora cu amatori și cu neprofesioniști, atunci sistemul de încălzire ales nu va funcționa așa cum îți dorești.

Ai nevoie de energie electrică pentru a pune în funcțiune un sistem de încălzire pe bază de peleți, ceea ce poate însemna anumite costuri suplimentare pe factura de energie.

Chiar dacă există și dezavantaje, concluzia noastră este că merită să alegi folosirea unui sistem de încălzire pe bază de peleți. Asta deoarece ai parte de nenumărate avantaje ce vor face ca încălzirea să fie atât de plăcut. ușor și mai ales ieftin de făcut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button