Tocmai ți-ai comandat un sistem de încălzire pe peleți și te întrebi ce tip de peleți să folosești pentru alimentarea sa? Mai întâi trebuie să te felicităm pentru decizia ta! Dacă ai ales un sistem de încălzire Kenda, probabil că te bucuri deja de numeroasele avantaje pe care sistemele noastre de încălzire le oferă. Trebuie să știi însă că sistemele noastre de încălzire sunt mai performante dacă folosești peleți de bună calitate.

Acesta este motivul pentru care am decis să facem un articol despre tipul peleților ce pot fi folosiți fără griji într-o centrală sau într-un termoșemineu. Prin urmare, ar trebui să citești și tu articolul nostru dacă îți încălzești casa folosind peleți.

Înainte de toate, ar trebui să subliniem ideea că trebuie numaidecât să alegi peleții de calitatea A1. În acest fel, sigur vei obține un randament cel puțin satisfăcător ori de câte ori vei folosi sistemul de încălzire.

De ce să investești în achiziționarea peleților de bună calitate?

Sunt multe motive pentru a alege peleți de bună calitate. Iată doar câteva dintre cele mai importante motive:

  1. Cu cât calitatea peleților este mai înaltă, cu atât randamentul va fi mai bun;
  2. Chiar dacă peleții de calitate sunt mai scumpi, în final obții costuri mai bune pentru încălzire;
  3. Costurile avantajoase pentru încălzire sunt posibile datorită randamentului superior oferit de peleții de calitate;
  4. Eviți o mulțime de probleme tehnice;
  5. Întreținerea sistemului de încălzire va fi mai ușor de făcut.

Acestea sunt 5 din numeroasele motive pentru care ar trebui să iei în calcul folosirea peleților de bună calitate.

Ce peleți să alegi?

Acum că am stabilit motivele pentru care ar trebui să investești în achiziționarea unor peleți de o cât mai bună calitate, să vedem cum să alegi acești peleți.

În primul rând, ar trebui să analizezi cu atenție sacul de peleți. Aceștia ar trebui să fie întregi și să nu existe prea mult praf sau reziduuri în sac. De asemenea, forma peleților ar trebui să fie uniformă. Mirosul peleților ar trebui să te ducă cu gândul la lemn proaspăt, caz în care va fi vorba despre niște peleți de bună calitate, suntem siguri.

Calitatea peleților este dezvăluită de clasa acestora. Din acest punct de vedere, ar trebui să alegi clasa A1EN+. Iar asta deoarece vorbim despre clasa superioară de calitate. Totuși, te atenționăm: prețul va fi și el pe măsura calității.

Dacă vei alege acești peleți, vei obține un randament grozav șit e vei convinge că nu trebuie să mai cumperi alți peleți. În plus, arderea acestor peleți va produce o cantitate redusă de cenușă, ceea ce sigur te va încânta.

Consultă fișa tehnică de pe sacul peleților ori de câte ori îți faci noi provizii, asigurându-te astfel că alegi peleți cu clasa A1.

Te-am convins că merită să investești în achiziționarea unor peleți de bună calitate? Asigură-te doar că sistemul de încălzire este și el performant. Iar dacă nu este așa, a sosit timpul să treci la încălzirea casei folosind un sistem Kenda!

Lasă un răspuns

Call Now Button