Nu de puține ori am vorbit aici pe blogul nostru despre beneficiile utilizării peleților pentru încălzire, iar ori de câte ori am făcut asta, nu am ezitat să spunem că este un mod ecologic de a-ți asigura confortul termic. Dar să fie oare chiar așa? În acest articol ne propunem să vorbim despre impactul centralelor pe peleți asupra mediului.
Dacă ești preocupat de acest detaliu, și ar trebui să fii, atunci sigur îți dorești o centrală prietenoasă cu mediul înconjurător. Am pregătit un material în care vom vorbi despre impactul centralelor pe peleți asupra mediului. Iată ce trebuie să știi pe acest subiect:
Ce trebuie să știi despre centralele pe peleți
Centralele pe peleți reprezintă o sursă de încălzire excelentă pentru cei care caută o alternativă la combustibilii fosili tradiționali (gaz sau petrol).
Peleții sunt un tip de combustibil ecologic, asta deoarece se obțin din diferite resturi vegetale așa cum este rumegușul sau scoarța. Asta înseamnă că atunci când peleții sunt arși, emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici decât atunci când sunt arși combustibili fosili. Acesta este motivul pentru care centralele pe peleți sunt considerate mai ecologice.
Cu toate acestea, centralele pe peleți nu sunt complet nepoluante. Oricât de mult ne-am dori să putem spune asta, adevărul este că și ele prezintă anumite probleme. Acestea pot emite gaze cu efect de seră, așa cum este dioxidul de sulf și azot. Sigur, cantitatea de gaze este infimă, însă nu putem nega existența lor.
Apoi, procesul de producere a peleților a devenit tot mai prietenos cu mediul înconjurător. Folosindu-se resturi vegetale, asta înseamnă că nu există un impact negativ asupra pădurilor, de exemplu.
În plus, în fiecare oraș vei găsi un producător de peleți, ceea ce înseamnă că alegând să colaborezi cu producătorii locali pentru furnizarea combustibilului solid de care ai nevoie, atunci nu va fi necesar transportul lor pe distanțe mari. Asta înseamnă mai puțină poluare, ceea ce reprezintă un aspect de luat în considerare.
Depozitarea peleților este ușor de realizat. Acest lucru se poate face folosind saci de hârtie, în locuri fără un grad ridicat de umiditate și totodată nu necesită foarte mult spațiu. Astfel, nici din acest punct de vedere peleții nu se dovedesc a fi un pericol pentru mediul înconjurător.
Centralele pe peleți poluează?
Cu toate acestea, centralele pe peleți pot fi gestionate în așa fel încât să reprezinte o sursă de încălzire durabilă și mai puțin poluantă. În comparație cu folosirea combustibililor fosili tradiționali, peleții afectează mult mai puțin mediul înconjurător.
Totuși, este important să folosești o centrală performantă și ecologică. Nu toate centralele pe peleți au acest caracter, ci dimpotrivă, sunt destul de multe centrale pe peleți care poluează. Dacă nu îți dorești să ai un efect negativ asupra mediului înconjurător, atunci ar trebui să te asiguri că nu îi faci rău. Alege un sistem de încălzire Kenda iar în acest fel vei avea un impact redus asupra mediului înconjurător.
Sistemul tău de încălzire este prietenos cu mediul înconjurător?