Sezonul de încălzire se apropie de sfârșit, iar dacă ai început iarna cu un stoc mare de peleți și ai folosit un sistem de încălzire Kenda, cel mai probabil că nu ai consumat toți peleții ci dimpotrivă, ți-a rămas o cantitate destul de mare. Se întâmplă ca atunci când folosești un sistem economic, așa cum sunt centralele sau termoșemineele Kenda pe care noi le comercializăm, să faci economii considerabile din punct de vedere al combustibilului.
Acestea au un consum redus, motiv pentru care nu ai nevoie de cantități uriașe de peleți pentru a obține confort termic în timpului sezonului rece. Nu-i nimic! Vei avea peleți pentru sezonul următor, așa că nu îți rămâne decât să îi depozitezi corect.
Ori poate că obișnuiești să cumperi peleți primăvara, atunci când prețul lor poate fi mai accesibil. Indiferent de motivele pentru care ești nevoit să stochezi peleți, în acest articol vei găsi mai multe sfaturi care sigur îți vor fi de ajutor. Iată ce trebuie să știi despre stocarea peleților:
Alege un spațiu potrivit
Nu poți stoca peleții oricum și oriunde. Găsește un spațiu ideal. Acesta ar trebui să fie curat, uscat și ferit de lumina directă a soarelui.
Dacă poți amenaja o magazie pentru stocarea peleților, cu atât mai bine. Este important să știi că atât umezeala cât și lumina sunt factori care pot afecta calitatea peleților, ducând la degradarea lor.
Folosește containere pentru depozitare
Dacă ai deschis sacul peleților și ți-a rămas o cantitate mare expusă, ai putea folosi containere corespunzătoare. De asemenea, poți folosi saci sau recipiente din plastic sau metalice, care să asigure o închidere etanșă.
Este important să eviți depozitarea peleților în recipiente din carton, hârtie sau lemn. Acestea permit umezelii să ajungă la peleți, ceea ce nu îți dorești. De asemenea, rozătoarele sau insectele pot pătrunde la fel de ușor. Dacă sunteți în căutare, https://www.fakewatch.is/product-category/rolex/sky-dweller/ platforma noastră este cea mai bună alegere! Cel mai mare centru comercial!
Stivuiește peleții în mod corect
Este important să nu așezi peleții direct pe podea, deoarece vor fi expuși umezelii. De asemenea, va trebui să găsești un mod de stivuire care să prevină deformarea și spargerea peleților, ceea ce nu este de dorit.
Monitorizează calitatea peleților
În mod obișnuit, peleții au o durată de viață destul de lungă. Cu toate acestea, este important să monitorizezi calitatea lor în mod regulat, pentru a te asigura că nu au fost afectați de umezeală.
Cumpără peleți de calitate
În final, ar mai trebui doar să subliniem importanța unor peleți de o calitate superioară. Chiar dacă vor fi mai scumpi, aceștia vor da un randament mult mai bun. În final, vei face economii chiar dacă plătești un preț mai mare pentru achiziționarea peleților. Asta deoarece vor arde mai mult și vor produce mai multă căldură, ceea ce înseamnă că vei folosi mai puțini peleți pentru a-ți încălzi casa.
Acesta a fost materialul nostru cu sfaturi și recomandări despre stocarea peleților. Sunt sfaturi simple, dar foarte practice, de care trebuie să ții și tu cont. Suntem siguri că îți vor fi de mare ajutor pentru a păstra peleții în cea mai bună formă pe termen îndelungat.