cei mai buni peleti

Sunt peleții un tip de combustibil modern pentru încălzire?

Sursele de încălzire reprezintă un subiect de continuă preocupare în România, așa că tot mai des se discută despre combustibilii tradiționali așa cum sunt cărbunii sau lemnele de foc. Aceștia sunt considerați deseori mai puțin atractivi din punct de vedere ecologic și economic, chiar dacă noi știm bine faptul că centralele pe lemne pe care le comercializăm sunt TOP din punct de vedere al performanțelor.

Cu toate acestea, tendința de a se găsi alternative cât mai curate și mai eficiente este mai mult decât evidentă! În acest context, peleții se prezintă ca o soluție foarte modernă pentru încălzire, fiind din ce în ce mai populari în ultimii ani. Despre peleți este și articolul nostru.

Ce sunt peleții?

Înainte de toate, trebuie să prezentăm o definiție a peleților. Ei bine, află că peleții sunt granule de mici dimensiuni, compacte, obținute din materiale de biomasă, așa cum este rumegușul, tulpinile plantelor, fânul sau alte deșeuri organice.

Materia primă este măcinată iar mai apoi presată cu putere, pentru a se obține granulele mici ce au până la 30 milimetri lungime și 6-8 milimetri diametru. Având o compoziție naturală, peleții reprezintă o opțiune sustenabilă dar și ecologică pentru încălzire.

Avantajele peleților

Despre avantajele peleților am discutat de nenumărate ori, însă cu toate acestea suntem de părere că încă este necesar să facem asta. Prin urmare, iată câteva dintre cele mai importante motive pentru a folosi un termoșemineu pe peleți:

  • Eficiență energetică. Peleții sunt foarte apreciați pentru densitatea lor energetică mare, iar asta deoarece pot oferi foarte multă căldură chiar și atunci când se folosește puțin combustibil. Astfel, din punct de vedere al costurilor, reprezintă o alegere foarte inspirată.
  • Simplitate de depozitare. Un alt avantaj important al peleților este reprezentat de simplitatea de stocare. Depozitarea și manipularea se face cu ușurință, iar asta datorită modului de ambalare în saci. Ocupă puțin spațiu și nu trebuie să le asiguri condiții speciale pentru depozitare.
  • Control al temperaturii. Atât timp cât vei alege un sistem de încălzire Kenda, va exista posibilitatea de a controla temperatura cu precizie, astfel încât să faci economie de energie și să beneficiezi de confort totodată.
  • Emisii puține. Arderea peleților nu produce foarte multe emisii de cardon, așa că folosirea lor poate fi o alegere bună pentru protejarea mediului înconjurător.

Există însă și câteva dezavantaje. De exemplu, sistemele de încălzire pe peleți sunt considerate scumpe, chiar dacă noi nu suntem de acord. Prețul ar trebui analizat în comparație cu calitatea, iar astfel te vei convinge imediat că este o alegere bună.

Acestea fiind spuse, concluzia noastră nu poate fi alta decât aceea că peleții reprezintă un tip de combustibil modern dar și promițător pentru încălzire, oferind numeroase avantaje. Folosind tehnologii actuale, cu care centralele noastre sunt dotate, încălzirea cu peleți este o alegere care garantează economii și confort.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button