Cum sezonul de încălzire e pe sfârșite, tot mai multe persoane se întreabă cum pot păstra peleții pe termen îndelungat, astfel încât iarna viitoare să fie în cele mai bune condiții, oferind un randament cât mai bun dar și performanțe de ardere ridicate.

Ei bine, depozitarea peleților poate fi o provocare atât timp cât nu știi cum să le oferi cele mai bune condiții pe termen lung, așa că în acest articol ne propunem să îți oferim mai multe sfaturi care te vor ajuta să păstrezi peleții în cele mai bune condiții până iarna viitoare sau chiar pentru mai mult timp.

Iată care sunt sfaturile pe care trebuie să le ai în vedere numaidecât:

Alege un loc de depozitare adecvat

Înainte de toate, trebuie să alegi un loc de depozitare adecvat. Mai precis, va trebui să găsești un spațiu interior, așa cum este o pivniță sau un depozit, care să ofere protecție împotriva umidității, a temperaturilor extreme și a expunerii directe la soare.

Dacă nu deții un astfel de spațiu, va trebui să amenajezi un loc special pentru depozitarea peleților.

Menține umiditatea sub control

Umiditatea reprezintă un factor crucial în ceea ce privește păstrarea peleților în stare optimă. Prin urmare, în timp ce peleții absorb umezeală, aceasta va duce la compactarea și distrugerea lor.

Prin urmare, va trebui să folosești fie un umidificator, fie un dezumidificator, pentru a păstrat nivelul de umiditate undeva între 10% și 12%. Aceasta este umiditatea ideală pentru depozitarea peleților pe termen lung.

Folosește recipiente sau saci etanși

În mod obișnuit, peleții sunt împachetați în saci foarte bine sigilați, în care umiditatea nu poate pătrunde. Cu toate acestea, dacă ai început deja un sac de peleți și trebuie să depozitezi peleții rămași, va trebui să folosești un recipient sau un sac care se poate închide etanș. În acest fel, peleții vor fi protejați de umiditate, astfel încât să poată fi folosiți atunci când va fi necesar.

Evită expunerea la lumina soarelui și la temperaturi extreme

Nu numai umiditatea poate afecta calitatea peleților, ci totodată și expunerea la lumina soarelui sau la temperaturi extreme, așa că trebuie să ai în vedere și aceste aspecte.

Calitatea peleților poate avea mult de suferit din cauza acestor factori, așa că asigură-te că locul unde depozitezi peleții este întunecat și răcoros, astfel încât să nu riști deteriorarea combustibilului.

Asigură o circulație adecvată a aerului

În final, nu ne mai rămâne decât să îți recomandăm să asiguri o circulație adecvată a aerului în jurul peleților. În acest fel, umiditatea nu se va putea acumula și totodată vei putea menține peleții în stare optimă, ceea ce sigur îți dorești.

Păstrarea peleților în condiții optime pe termen lung este, așadar, esențială pentru asigurarea eficienței și calității acestora. Prin urmare, trebuie să folosești sfaturile noastre pentru a te asigura că peleții pe care îi deții au parte de cele mai bune condiții de depozitare.

Lasă un răspuns