top 5 centrale pe lemne in 2023

Top 5 centrale pe lemne în 2023

Încălzirea cu lemn de foc reprezintă și în 2023 una dintre cele mai comune soluții folosite de oameni pentru obținerea confortului termic. Motivele care au dus la popularitatea acestui tip de combustibil sunt evidente: costurile accesibile, simplitatea de procurare a lemnului de foc, lipsa rețelei de gaze naturale precum și randamentul bun al acestuia.

Date fiind aceste argumente, nu ar trebui să ne mire faptul că și în 2023 lemnul de foc este la mare căutare. Pentru a te putea bucura însă de confort la un nivel înalt, trebuie să folosești o centrală pe lemne conform standardelor din 2023. Nu orice model de centrală pe lemne îți va oferi confortul pe care îl cauți, iar de aceea ar trebui să cumperi un sistem de încălzire cât mai performant.

Am realizat un top 5 centrale pe lemne ale anului 2023 și ți le prezentăm și ție în rândurile următoare.

5 criterii pentru alegerea centralelor pe lemne în 2023

Înainte de toate, să îți prezentăm care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când cauți o centrală pe lemne. Iată 5 lucruri de care trebuie să ții cont neapărat:

  1. Eficiența energetică: este important să alegi o centrală pe lemne cu o eficiență cât mai mare, deoarece aceasta va însemna că va consuma mai puține lemne pentru a produce aceeași cantitate de căldură, ceea ce va duce la economii de costuri pe termen lung.
  2. Capacitatea de încălzire: asigură-te că alegi o centrală care poate încălzi spațiul dorit în mod adecvat. Trebuie să iei în considerare dimensiunea și tipul de încăpere în care va fi instalată centrala, precum și necesarul de căldură pentru acest spațiu.
  3. Capacitatea de stocare a lemnelor: asigură-te că ai suficient spațiu pentru a stoca lemnele necesare pentru a alimenta centrala pe termen lung.
  4. Facilitățile de întreținere: alege o centrală pe lemne care are facilități de întreținere ușoare, cum ar fi accesul facil la componentele interne pentru curățare și întreținere.
  5. Costul: ia în considerare costul total al centralei, inclusiv costul de achiziție și costurile de întreținere și utilizare pe termen lung. Este important să cauți o centrală care oferă o bună calitate pentru banii cheltuiți.

Folosindu-ne de aceste 5 criterii, am selectat 5 centrale pe lemne pe care ți le vom prezenta și ție în rândurile următoare. Astfel, dacă ai nevoie de o centrală pe lemne și nu știi ce model să alegi, atunci poți avea în vedere următoarele modele:

1. Centrala Kenda pe lemne 25 kw

O primă centrală pe care trebuie să o ai în vedere este modelul Kenda 25 kw. A fost construită cu un design modern, fiind realizată din materiale certificate și de înaltă calitate. Are garanție de 2 ani, se montează simplu și rapid, iar arderea este ecologică. Dacă vrei să o comanzi, atunci o găsești pe această pagină.

2. Centrala Kenda pe lemne 50 kw

Tot de la Kenda este și centrala pe lemne de pe locul 2. Este vorba despre modelul Kenda 50 kw. Dacă ai o suprafață mare pe care trebuie să o încălzești, aceasta este alegerea pe care trebuie să o faci! Este o centrală puternică, realizată din oțel de 5 mm de înaltă calitate, ce poate fi alimentată cu diferite tipuri de combustibil solid precum lemne, cărbune, deșeuri de lemn, tocătură de lemn și brichete de rumeguș.

O poți găsi pe această pagină dacă te-am convins să o cumperi. Suntem siguri că nu vei regreta această decizie.

3. Centrala Kenda pe lemne 35 kw

Centrala Kenda pe lemne de 35 kw este varianta de mijloc a acestui top 5 centrale pe lemne ale anului 2023. Ce trebuie să știi despre această centrală pe lemne de la Kenda? Ei bine, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. La fel precum modelele de mai sus, și aceasta este realizată din oțel de 5 mm.

Asigură o ardere ecologică, are dimensiuni reduse așa că nu ocupă prea mult spațiu și totodată prezintă o durabilitate superioară. Este dotată cu termometru și serpentină de răcire și a fost concepută conform ultimelor standarde europene. Prețul său îl găsești accesând acest link.

4. Stropuva S40U

Nici centrala Stropuva S40U nu este de ignorat. Aceasta poate fi încălzită pentru a încălzi suprafețe de până la 400 metri pătrați. Puterea sa de 40 kw precum și buncărul generos oferă posibilitatea de a obține o ardere de până la 30 de ore, la o alimentare cu lemn de foc, iar în cazul în care se folosește cărbune, timpul de ardere este de aproximativ 5 zile.

Date fiind toate aceste avantaje, putem spune că își merită locul în topul nostru.

5. Centrala Liepsnele L 20

În final, ultima poziție în topul nostru de top 5 centrale pe lemne în 2023 este centrala Liepsnele L 20. Aceasta are o capacitate a cazanului de 20 kw și poate acoperi o suprafață încălzită de aproximativ 80 – 200 mp. Nu este un model cu gazeificare, dar cu toate acestea încântă cu performanțele sale de încălzire. Poate fi alimentată cu diferite tipuri de combustibil solid pe bază de lemn și oferă o durată de ardere de până la 30 de ore.

Acestea sunt cele 5 centrale pe lemne pe care trebuie să le ai în vedere în 2023. Tu ce model vei alege?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button