Dacă ai citit și alte articole de pe blogul nostru, ai observat deja probabil că recomandăm insistent folosirea peleților pentru încălzire, în ciuda faptului că găsești și sisteme de încălzire pe lemne în oferta noastră. Cu toate acestea, în rândurile următoare vom discuta despre peleți nu despre încălzirea cu lemne.

Mai precis, în acest articol ne propunem să îți prezentăm mai multe motive pentru care îți recomandăm să folosești peleții pentru încălzire. Găsești argumentele noastre în rândurile imediat următoare:

Simplitate de depozitare

Chiar dacă locuiești la casă și ai o curte la dispoziție, atât timp cât aceasta nu este foarte generoasă, este destul de probabil ca depozitarea combustibilului să reprezinte o problemă.

Prin urmare, atunci când cauți un sistem de încălzire, asigură-te că faci o alegere care nu îți va crea probleme în ceea ce privește depozitarea. Ei bine, dacă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, cel mai probabil că îți dorești și tu un tip de combustibil ușor de depozitat.

Peleții reprezintă o alegere bună din acest punct de vedere. Fiind ambalați în saci compacți, peleții sunt foarte ușor de depozitat, așa că sigur vei găsi cu ușurință un spațiu ideal pentru depozitarea lor.

Randament excelent

Un alt motiv pentru a avea peleții în vedere pentru încălzire este randamentul excelent pe care îl oferă. Te vei convinge că acesta este un avantaj considerabil, dacă vei alege să folosești un termoșemineu Kenda, de exemplu.

Vorbim despre un combustibil foarte bine comprimat ce oferă o ardere uniformă și mai ales controlată, oferind o eliberare eficientă a căldurii.

Asta înseamnă că, atât timp cât vei folosi peleți pentru încălzire, vei avea parte de o temperatură constantă și plăcută în locuința ta. Nu vor exista variații bruște și nici riscul de pierdere a eficienței energetice.

Combustibil ecologic

Peleții sunt considerați un combustibil ecologic, fiind realizați în mare parte din deșeuri lemnoase reciclate. Prin urmare, dacă vei alege să folosești peleți, atunci vei putea reduce cantitatea de deșeuri și totodată vei diminua impactul negativ asupra mediului.

Comparativ cu alte surse de energie, arderea peleților generează o cantitate mai mică de emisii de carbon, iar astfel vei proteja calitatea aerului și vei limita schimbările climatice.

Preț accesibil pentru încălzire

Nu te-ai convins că merită să folosești peleți pentru a-ți asigura confortul termic? Cu siguranță te vei convinge acum, aflând că folosirea peleților îți garantează costuri mai mici pentru obținerea confortului termic.

Este un avantaj major, așadar, al peleților și totodată un argument pentru a-i folosi și tu. Având un cost accesibil în comparație cu unele surse tradiționale de energie, peleții sunt adesea mai ieftini iar astfel costurile pentru încălzire vor scădea și ele.

Vei reuși să faci economii pe termen lung, iar asta datorită randamentului ridicat al peleților ce îți permite să folosești o cantitate redusă de combustibil pentru a obține căldura necesară.

Acestea fiind spuse, folosirea peleților pentru încălzire reprezintă o alegere înțeleaptă și avantajoasă din numeroase puncte de vedere. Te-am convins că trebuie să folosești și tu un astfel de sistem de încălzire? Comandă orice sistem Kenda și nu vei regreta decizia.

Lasă un răspuns

Call Now Button