cei mai buni peleti

Reguli pentru alegerea peleților

Având în vedere varietatea de opțiuni de încălzire cu peleți de lemn și preferințele individuale ale consumatorilor, nu există într-adevăr „cel mai bun tip de peleți de lemn” sau „cea mai bună marcă de peleți de lemn în general”. Există, totuși, „cei mai buni peleți de lemn pentru tine”. Dar cum să îi alegi? Acesta este subiectul articolul nostru.

Care peleți sunt mai buni: cei din lemn de esență tare sau de rășinoase?

Pentru sobele tradiționale pe lemne, lemnul de foc din lemn de esență tare este de obicei considerat mai bun deoarece arde mai mult și are mai multă energie termică. Cu peleții de lemn nu este cazul. Peleții de lemn sunt comprimați, astfel încât densitatea atât a peleților din lemn de esență tare, cât și a peleților din lemn de esență moale este aproximativ aceeași. În funcție de speciile de lemn și de alți factori, peleții de rășinoase pot avea o putere calorică cu 10-20% mai mare pe greutate decât peleții de foioase deoarece lemnele de rășinoase au în ele rășini care au o putere termică mai mare decât fibra de lemn.

Care este diferența dintre clasa obișnuită și cea premium?

Chiar dacă unii producători de peleți din lemn fabrică o calitate „regulată” și una „premium”, nu există un standard stabilit pentru aceste etichete. Cel mai bine este să cunoști diferențele. De exemplu, peleții pot fi fabricați din:

  • O singură specie de lemn;
  • Specii mixte de lemn;
  • Fie cu lemn de esență tare pur, fie cu lemn de esență moale;
  • Resturi de cherestea;
  • Umpluturi precum hârtie, carton și scoarță;
  • Păduri recoltate în mod durabil.

Dorești să cumperi peleți de lemn ecologici produși local?

Există multe avantaje în cumpărarea locală, inclusiv menținerea în funcție a tăietorilor de lemne și a muncitorilor de la fabrică. De asemenea, energia necesară pentru transportul peleților din lemn este uriașă, așa că păstrarea distanțelor scurte de transport ajută mediul înconjurător.

Prin urmare, dacă la tine în zonă există producători de peleți în zona în care trăiești, ar trebui să ai în vedere mai ales oferta lor. Vor fi multe avantaje de care te vei cumpăra dacă vei alege peleții din sursă locală, iar odată cu trecerea timpului va deveni un obicei să cumperi peleți de la ei.

Ce trebuie să urmărești atunci când cumperi peleți pentru centrală?

  • Putere de căldură – Aceasta se măsoară în BTU, așa că ar trebui să cauți peleți care au cote mai mari de BTU. Cei mai buni peleți sunt în intervalul 8.000-8.500.
  • Conținut scăzut de umiditate – Dacă utilizați peleți cu umiditate scăzută, nu va dura atât de mult să aprindeți soba cu peleți. Cei mai buni peleți au un conținut de umiditate de 6,5% și mai jos.
  • Conținut scăzut de cenușă – Producerea unei cantități mari de cenușă va face ca termoșemineul sau centrala să funcționeze mai puțin eficient, așa că alege peleți care sunt etichetați ca având un „conținut scăzut de cenușă”. Un volum de 0,6% sau mai puțin este o alegere bună.
  • Fără aditivi sau scoarță – Peleții fără coajă, carton, lipici sau materiale reciclate ard mai fierbinte și produc mai puțină cenușă.

În final, mai trebuie să subliniem și importanța de a folosi o centrală performantă și mai ales de calitate. Iar sistemele Kenda sunt ceea ce cauți!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button