intretinere termoșemineu

Cum se întreține și se curăță un termoșemineu pe peleți

Termoșemineele pe peleți reprezintă o alegere excelentă pentru încălzirea casei tale folosind combustibil durabil și mai ales economic. Cu toate acestea, pentru a menține performanța și siguranța termoșemineului pe peleți, trebuie să îl întreții și mai ales să îl cureți în mod regulat.

În oferta magazinului nostru găsești termoșeminee renumite deja pentru calitatea și performanțele lor, așa că în acest articol îți vom oferi câteva sfaturi utile despre cum să întreții și să cureți un termoșemineu pe peleți. În acest fel ne vom asigura că vei avea perfectă grijă de termoșemineul pe care ai ales, cel mai probabil, să îl comanzi de la noi.

Dacă deții un astfel de sistem de încălzire și vrei să îl întreții corect, suntem siguri că articolul nostru îți poate fi de folos. Iată care sunt sfaturile pe care ar trebui să le aplici numaidecât pentru o întreținere corectă a termoșemineului tău:

Curățarea regulată a arzătorului și a camerei de ardere

Pentru a preveni acumularea de cenușă și depunerile de funingine pe arzător precum și în camera de ardere, este foarte important să le cureți în mod regulat. Cu cât folosești termoșemineul mai mult, cu atât mai des trebuie curățat. Iar dacă folosești peleți cu un grad ridicat de umiditate, atunci frecvența lucrărilor de întreținere va crește.

Înainte de a te ocupa de curățarea termoșemineului, asigură-te că este complet răcit, pentru a preveni accidentele.

Verifică sistemul de evacuare a fumului

După ce te-ai asigurat că ai curățat complet termoșemineului, ar trebui să ai în vedere și curățarea sistemului de evacuare a fumului. Coșul de fum ar trebui curățat de cel puțin 2-3 ori pe an, pentru a reduce riscul producerii unui incendiu.

De asemenea, depunerile acumulate în coșul de fum reprezintă o cauză comună a celor mai multe dintre incendiile produse în timpul iernii, motiv pentru care nu ar trebui să ignori această lucrare.

Folosește peleți de calitate

Alegerea unor peleți de calitate superioară poate contribui la menținerea performanțelor termoșemineului și mai ales la reducerea frecvenței de curățare. În același timp, peleții de calitate inferioară pot conține impurități precum și un grad ridicat de cenușă care se pot acumula în arzător și în camera de ardere, ceea ce ar putea cauza necesitatea unei curățări mai frecvente.

Chiar dacă peleții de calitate sunt mai scumpi, merită să faci investiția fără a sta prea mult pe gânduri. Iar asta deoarece vei obține un randament mai bun, iar termoșemineul va fi mai ușor de întreținut.

În acest sens, îți recomandăm să citești articolul în care îți spunem cum se aleg corect peleții. Respectă sfaturile oferite în acest articol și suntem siguri că vei reuși să alegi peleți de o calitate optimă.

Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont pentru întreținerea termoșemineului tău. Respectă toate sfaturile noastre, iar astfel suntem siguri că vei menține performanțele termoșemineului la un nivel înalt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button